Ontwerp een vergelijkbare site met WordPress.com
Aan de slag

Gympies

Soms is het aandoenlijk overduidelijk hoe simpel de mens in elkaar zit. Het moment waarop alle nukkigheid in de lucht oplost zodra er warm eten op tafel komt. Of wanneer de tegenzin die je zit te ademen op een verplicht feestje bij toverslag verdwijnt zodra er iemand verschijnt om indruk op te maken. Ik had net iets vergelijkbaars.

Twee weken in de vakantie en ik kon me al niet meer voorstellen hoe het was om leerkracht te zijn. Lessen maken, vroeg opstaan, administratie; het voelde als het leven van iemand anders. “De vakantie werkt,” zeggen mensen dan. “Je bent aan het loslaten.” Het enige wat ik loslaat is dit gesprek, denk ik daarop. De vakantie brengt me onder cavahypnose, maakt mijn huid vaal en mijn maag opgezet en laat me vergeten wat belangrijk is.

Totdat. Ik dus net iemand zag met keicoole hoge gympen. Die staan al ongeveer een jaar op mijn verlanglijst. Ik kocht ze nooit en ben daar zeer tevreden over. Ik ga ze ook nooit kopen. Maar ze openden de wereld. Ik zag mezelf tijdig aankomen op school, de actualiteit en de nodige Facebookgroepen bijhouden om goed voorbereid te zijn, ik zag mezelf discussies voeren die niks met de les te maken hebben, de voorbereiding loslaten en een nieuwe planning maken. Met het passende schoeisel lag het allemaal binnen handbereik.

Ik moet nog zeven weken, dus het is een beetje te vroeg om te juichen – en te warm voor gympies. Maar het is geruststellend om te weten dat ik er maar naar moet kijken om vaste grond onder mijn voeten te voelen.

Gezegend zijn de zielen met eenvoudige samenstelling.

Advertentie

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: