Ontwerp een vergelijkbare site met WordPress.com
Aan de slag

Onvervulde dromen

Als ik loopbaancoach zou zijn, zou ik de mensen vragen naar hun dromen. Niet als in ambities, nee echt: hun terugkerende dromen.

Ik had er twee: mijn laatste job in Nederland en een zoon. Sinds ik in het onderwijs sta, droom ik er niet meer van een zoon te hebben. Ja. Moet ik daar nog iets over zeggen? Ook mijn tweede droom, nog altijd werken in dat Amsterdams grachtenpand met de paarse kozijnen, is al heel lang niet meer teruggekomen.

Oh, ik was daar zo op mijn plaats! Radicale acties, vegetarische CAO-kroketten en anonieme complimentjes van HR in je postvak. Maar ik moest kiezen tussen werk en liefde en ja, dan kies zelfs ik voor het laatste. Zonder spijt, maar met een droom dus – die ondertussen weg is. Hoe komt dat?

Nu is het zo dat ik op mijn school voor het eerst sinds Amsterdam weer zo’n warm nest heb gevonden, met personeelsfeestjes en een Whatsapp groep. Misschien is er een gat gevuld. Wat er ook mee te maken kan hebben, is dat ik ondertussen naar een reünie van die droomjob ben geweest. Waar niemand me herkende.

Ik moest letterlijk twee extra kenmerken geven na mijn naam – en mijn uiterlijk, dat ze kado kregen – voordat de belletjes gingen rinkelen. Dan wilden ze alsnog met me praten, hoor – zo aardig waren ze dus echt; zo bedreven in interessant indampen na penibele situaties ben ik dus ook – maar ja, ondertussen was ik me er wel van bewust hoe weinig indruk ik had gemaakt. En dat terwijl hun 360 graden feedbackformulier de gids is geweest voor mijn verdere carrière! En dat terwijl ik tien jaar lang bij elk probleem heb gedacht: hoe zouden mijn radicale oud-collega’s met de paarse kozijnen dit oplossen?!

Naar de afterparty ben ik niet meer meegegaan. Even leken ze oprecht teleurgesteld. Dan dolden ze vrolijk verder. 360 graden.

Iemand zei me ooit dat er een omgekeerde evenredigheid is tussen je geheugen en je invloed. Ik onthoud alles en wat dreigt te vertrekken, rakel ik op. Tijd om los te laten.

Nu droom ik van een grote hond.

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: