Ontwerp een vergelijkbare site met WordPress.com
Aan de slag

Gevecht

Oh. My. God. Een gevecht in mijn klas. De jongeman rechts valt de jongeman links aan, hij vliegt over de tafel en grijpt hem bij zijn hals. Direct komt er iemand tussen en dan nog één en nog één. Waarom wil iedereen altijd zo graag tussen beide komen? Een tweede gevecht om de bemiddeling vangt aan.

Het liefst zou ik nog even observeren wat er verder gebeurt, maar dat kan natuurlijk niet. Ik word verondersteld deze klas te leiden. Wat niemand weet, is dat ik nog altijd niet door heb hoe je iemand eruit stuurt. Ik moet snel een alternatief bedenken. Ik baan mijn weg door de tussenkomst en neem de twee jongemannen mee naar buiten. Ik laat ze tegen elkaar vertellen waarom ze boos zijn. Wat een groot risico is. Er zit nog vuur in hun ogen, ze kunnen ieder moment opnieuw beginnen.

Dat gebeurt gelukkig niet. Rechts snapt nog altijd niet waarom links zo boos werd: “Ik heb toch niet gezegd dat ik jouw moeder ging neuken ofzo?” Nee allicht, als iedereen die dat zei zou worden belaagd, stond ik helemaal nergens met mijn invuloefening. Ik vraag ze of ze zin hebben om verder te gaan met de les. De een wel, de ander niet. Ideaal.

Ik vraag of iedereen wat gekalmeerd is. Ze zeggen van wel. Het lijkt inderdaad of deze uitschieter hun allemaal goed heeft gedaan. Er vliegt nog een vervelend scheldwoord rond. Dat wil ik niet horen. “Mag tyfus wel? En kaaskop?”. Tyfus niet, kaaskop wel. Doe je mondmasker over je neus.

Midden in mijn percentberekening komt het afgekoelde slachtoffer binnen. Hij wisselt een paar woorden met zijn buurman. Of hij naar de wc mag. Natuurlijk, iedereen mag naar de wc. “Mag ik ook?” Nee jij niet. Ik ben bijna bij de uitkomst. Terwijl ik die vergelijk met de schatting die we op voorhand maakten, geven de twee vechtende jongens elkaar een knuffel.

Panta rhei. Ik ben een klein stroompje langs een kolkende rivier.

Eén opmerking over 'Gevecht'

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: