Ontwerp een vergelijkbare site met WordPress.com
Aan de slag

Discussie

Maakt geld gelukkig?

Nee, mevrouw. Als je alles kunt kopen wat je wilt, wordt het leven saai.

Het enige wat je echt nodig hebt, is een goed toilet.

Je kunt geen tijd kopen. Je kunt geen liefde kopen.

Je kunt wel liefde kopen. Knappe meisjes willen alleen jongens met veel geld.

Dat is geen ware liefde.

Het is niet moeilijk om een open, betekenisvolle, constructieve discussie te hebben over complexe onderwerpen met een groep praktisch geschoolde 14-jarigen met diverse roots.

Het is wel heel moeilijk om ermee op te houden.

Ja OK, iedereen mag zelf weten met wie hij een relatie heeft. Kunnen we nu de tafels terugzetten? Inderdaad, soms hoef je niets terug te zeggen en is luisteren alleen al heel waardevol. Vriendschap is heel belangrijk, ja hoor. Even de aandacht hier, jongens?

Want er zijn nog belangrijke dingen, hè. Het recht op privacy hoort daar zeker bij, goed gezegd. En respect voor mensen met een andere mening ook. Weet je trouwens wat dat betekent, respect? Oh nee sorry, had ik niet moeten vragen. Natuurlijk weten jullie dat. Stoppen! Zet de tafels terug.

Kunnen we nu asje asjeblieft verder met de dt-regels? Als je het niet voor jezelf doet, doe het dan voor mij. Uit respect voor mij.

Goh ja weet je, ik merk dat ik het er best moeilijk mee heb, als mensen zeggen dat ze misschien niet meer nodig zijn. Wat ik voel? Verdriet. Verdriet en machteloosheid. Het is triest en moeilijk om afscheid te nemen van iets dat in je zit en je verbindt met anderen, je verbindt met de geschiedenis… Snappen jullie dat? En misschien voel ik ook gewoon een beetje kwaadheid omdat ik iets heb geleerd wat straks misschien niet meer nodig is. Dat wil ik tegenhouden. Dus als jullie er voor mij wat aandacht voor kunnen opbrengen, graag.

Gewoon luisteren is genoeg. Dankjewel.

Eén opmerking over 'Discussie'

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: