Ontwerp een vergelijkbare site met WordPress.com
Aan de slag

Schrijf iets

Wat ben je aan het doen?

Niet alle computertaal is zo beleefd als Facebook. Het wemelt van de imperatieven op mijn scherm. Upgrade je account voor nog meer statistieken zegt WordPress. Wel, WordPress, als je me een beetje kende, zou je weten dat meer statistieken het laatste is wat ik nodig heb. Wat wel? Goede vraag. Typ hier om te zoeken. Windows staat klaar met advies waar je juist niks aan hebt. Wacht, LinkedIn heeft een idee. Start a post. De Youtube chat is mee, zij het iets wanhopiger. Schrijf iets. Iets, maakt niet uit wat.

Wat ben je aan het doen?

Nee, nu even niet.

Wat ik wou zeggen is dat ik gefascineerd ben door die imperatieven. Want ze zijn overal. In de GPS uiteraard. In de talloze Take a Break apps die ons vriendelijk doch dringend aanraden weg te gaan van het computerscherm. Verdacht, wat mij betreft. Is er iets wat ik niet mag weten? Gaan jullie mijn performance bespreken? Doen jullie drinkspelletjes in mijn afwezigheid? Neem zelf pauze. Ik werk door.

Wat ben je aan het doen?

Gast, serieus!

Ik heb het nog niet eens over quotes gehad. Als ik mijn benen noodgedwongen toch even strek, dragen kaders, koffiebekers en stoffen tassen me op wat ik moet doen. Keep calm and carry on. Don’t let idiots ruin your day. Be positive. Eat Read Sleep Repeat. Waarom die ongevraagde richtlijnen? Kunnen we de vrijheid niet aan? Zijn we bang dat De Ander ineens heel onrustig en negatief gaat zitten doen? Ik zal niet zover gaan om te zeggen dat spraaktechnologie en inspirational quotes de rol van de kerk hebben overgenomen, maar toch. Je begrijpt me wel. Of nee, wacht. Begrijp me gewoon.

Wat ben je aan het doen?

Ik sta op het punt een idioot mijn dag te laten verpesten. En ik heb geen idee waarom. Typ hier om te zoeken.

Rustig worden nu. Schrijf iets. OK. Goed idee wel. Ik zou graag dieper ingaan op de paradox van plezier en irritatie die ik vind in de talige verbinding met mijn omgeving van levenloze objecten.

Wat ben je aan het doen?

Herinner me er later aan.

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: