Ontwerp een vergelijkbare site met WordPress.com
Aan de slag

Lise windt zich op. #paaseichallenge

Pas als hij de bocht om is, durft Cornelis Kleinsma zijn pas te vertragen. Dat mens is gestoord! All over the place. Compleet het tegenovergestelde van de indruk die ze wekte met haar zakelijk mailverkeer. Zit ze hem niet achterna? Goddank. Uitademen nu.

Zijn conditie is erbarmelijk. Geen coronakilo’s (hij snoept nauwelijks), wel veel te weinig beweging. Het doet goed om er nog eens uit te zijn. Gras te zien. Een boom. Een struik. Daar glom iets. Cornelis kijkt om zich heen, legt zijn bles goed en loopt op het voorwerp af. Het is roze. Een paaseitje. Dat moet van die Lise zijn. Even blijft hij kijken voordat hij hem uit de struik pakt. Hij heeft geen idee waarom hij dat doet, maar stopt het eitje desalniettemin in zijn zak.

Cornelis vervolgt zijn weg. Kijkt sneller rond nu. Ja, daar nog één! Tussen de narcissen. Op een drafje loopt hij ernaartoe. “Lens verloren?” Als hij omkijkt, ziet Cornelis zijn collega staan lachen op het pad. Hij voelt zich betrapt. “Diederik. Ook klaar met je vergadering?” 

“Ja.” Diederik komt met zijn handen in zijn zakken op hem afgelopen. “Wat doe je daar, man?”

“Er zijn paaseitjes verstopt. Door het hele park.” Cornelis doet zijn best om niet enthousiast te klinken. “Echt? Hoe weet je dat?” “Eh, internet.” “Maar is dat niet voor kinderen?” “Nee nee, ik ken de organisator.” Dat was niet gelogen. “Dus het is de bedoeling dat we ze vinden?” “Ja. Het is een soort… paaseichallenge.” “Cool.” Diederik haalt zijn telefoon uit zijn jaszak. “Ik app Mark even. Die doet niet liever dan searchen.” 

Het duurt niet lang of de eerste Tweet komt binnen. Een foto van Mark met een paasei tussen zijn dikke vingers. Hashtag paaseichallenge. Dit is nooit zijn bedoeling geweest. Hij voelt spijt als hij een foto neemt van Diederik die doet of hij een gouden paasei legt. “Post jij hem Cor, jij hebt meer followers.” Cornelis schudt zijn hoofd. “Waarom niet?” “Ik weet het niet… dat verbreekt de magie.” “Ha! Yeah right, viraal gaan, da’s pas magie.” Hij haalt het papiertje van het ei en steekt het in zijn mond. “Laat maar gast, ik zal je wel taggen.”

Paaseichallenge? Lise ziet de posts binnenkomen. Ze was direct van het park naar haar hol gekomen, waar ze nu zit met haar laptop op schoot. Snel het document van Cornelis in orde brengen vooraleer aan de lentepoets te beginnen, dat was haar plan. Profiteren van de cafeïne. Nu dat ze ziet hoe Cornelis en zijn collega’s met haar eieren zijn gaan lopen, denkt ze er anders over. Niks in orde brengen, no way dat ze hem nog ergens mee helpt. Ze zal het hem eens goed uitleggen. Dan ziet ze de bijlage aan zijn mail. 360 graden feedback form.

3 gedachten over “Lise windt zich op. #paaseichallenge

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: