Camper

‘Hoe heet jouw middelste kind ook alweer?’

Het is ongelooflijk. Vijftien jaar geleden wisten we exact van elkaar wat onze dromen waren, waar onze angsten zaten en wat we die dag al hadden gegeten, nu kunnen we de namen van elkaars kinderen niet onthouden.

Het is veel gemakkelijker om over werk te praten. Binnen no time zitten we op dezelfde golflengte. We wisselen nodige cues en kantelpunten uit zodat we weten waar we staan in onze carrières en kunnen weer hardvochtige stellingen doen. Net als vroeger.

‘Ik kan heel goed tegen onrechtvaardigheid.’ ‘Al een geluk, linkse mensen zijn keihard voor elkaar.’ (‘Ben jij links dan? Ja natuurlijk, altijd al geweest.’) ‘Echt. Die kandidaten zijn soms zó dom.’ Hij is inmiddels een gevierd televisiepresentator. ‘En tenzij je Robert ten Brink heet, zit je daar dus de hele tijd mee opgescheept.’

We drinken van ons bier. ‘Weet je, eigenlijk vind ik dat ik teveel bezig ben met mijn werk. En dat wil ik niet.’ ‘Nee, ik heb hetzelfde. Ik zou gerust een jaar thuis willen zijn.’ ‘Oh ja, ik ook. We hebben een tijdje terug een camper gekocht.’ ‘Zo’n ouwe?’ ‘Nee… nee, een gewone.’

We kijken elkaar aan. Where do we go from here? Onze flanken botsen nog eens tegen elkaar, onze ogen weten het al. Dit is de laatste keer dat we elkaar hebben opgezocht.

Eén opmerking over 'Camper'

  1. Ik wil ook een jaar thuis zijn, zonder werk. Om daarna gewoon terug te kunnen beginnen. En ook eens een job ergens uitproberen, gewoon om te zien of het bij me past. En ik weet ook graag de naam van je middelste, en zal die proberen niet te vergeten.

    Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Maak je website op WordPress.com
Aan de slag
%d bloggers liken dit: